It is built on a 380 sq.m rectangular in shape plot and it follows mandatory building guidelines.

Divided horizontally into three parts, each can function independently and adapt to future uses. 

In the first part, four split levels host the main operations of the front office, conference room, executive offices, etc. and communicating internally circulation via staircases, which form a dominant design element. The use of split levels allows for visual contact between the various work areas, facilitating organisational structure and office operation.

The façade configuration with the changes marked by the planters and balconies, overcomes the austere shape of the floor plan, highlighting the contrast between the visible concrete and metal window frames.

An effort was made to configure the verges on various levels without delineating any boundaries as far as the pavement, in order to create the impression of a far larger planted area around the building and to provide better visual contact with the interior of the building.

The main areas of the building face south, to make better passive use of solar energy. To protect these areas during the summer, white vertical shades were placed and poplars were planted to provide shade in summer while allowing the sun through in winter.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

ARCHITECTURAL PRACTICE BUILDING IN HALANDRI - 1983
MYKONOU STREET


Associate Architect: I. Ditsas

click to enlarge

24 TOMBAZI, CHALANDRI - ATHENS 15232 GREECE,  TEL. (+30) 68 45 313 - 68 45 335 - FAX (+30) 68 53 930,  EMAIL: info@kkyriakides.com